max-height: 28px; max-height: 28px;  A GLS és Packeta mellett már Foxpost automatába is kérheted rendelésed! 

Kosár
Összesen:
0 Ft
 • Tavaszi dekoráció
 • Kerti dekoráció
 • Napelemes lámpa
 • Karácsonyi dekoráció
 • Dekorációs kellékek
 • Ajándéktárgy
 • Dekoráció
 • Szabadidő, Hobby
 • Otthon
 • Háztartási gép
 • Egészség, szépség
 • PC, Laptop, Mobil
 • TV-szórakozás
 • Termékek
  Kerti ötletek és inspirációk

  A nagy napelemes lámpa teszt

  2022.05.30 12:51
  A nagy napelemes lámpa teszt

  Leteszteltük a legnépszerűbb napelemes lámpa típusokat. Nézd meg átfogó tesztünket és válassz a stílusodnak legmegfelelőbb napelemes lámpát.

  A nagy napelemes lámpa teszt

  A Deconline.hu-nál törekszünk arra, hogy kizárólag csak a legjobb minőségű termékeket kínáljuk vásárlóinknak. Nincs ez másként a napelemes lámpákkal sem, ezért górcső alá vettük a legnépszerűbb napelemes világításokat. Célunk az volt, hogy objektíven bemutassuk az egyes típusok alapvető tulajdonságait figyelembe véve a vásárlók által támasztott elvárásokat, így nagy hangsúlyt fektettünk a termékek összeszerelésének bonyolultságára, beüzemelési idejére, a világítási órák hosszára és a világítások által nyújtott szolgáltatások bemutatására, valamit ár/érték aránya.

  Napelemes lámpa teszt

  A tesztkörnyezet és helyszín

  A tesztet cégünk telephelyén végeztük, s termékbemutatásra, fotózásra kialakított szabadtéri teraszunkon.

  A napelemes lámpák tesztjét tudatosan egy esős, borús napra terveztük, hogy a napelemes világítások tulajdonságait ne optimális környezetben tudjuk demonstrálni. A lámpákat eredeti csomagolásból kibontva 15.00 magasságában helyeztük el a kis teraszunkon. Így az eredeti töltöttségen kívül csak szórt fényből tudtak energiát hasznosítani.

  Napelemes lámpa teszt

  A napelemes lámpa teszt

  Az első lámpa 19 óra magasságában kapcsolt be, ez nem meglepő, hiszen ez egy falra szerelhető napelemes lámpa volt, amit eresz alá helyeztünk, így jobban árnyékban volt, mint társai.

   

  1. Napelemes állólámpa tesztje

  Napelemes kandeláber 90 cm

  Az első termék, évek óta az egyik legkedveltebb termékünk, egy 90 cm magas napelemes kandeláber, ami hidegfehéren világít. A termék dobozban kerül értékesítésre.

  • Összeszerelés: a lámpát nettó 1 perc alatt sikerült összeszerelnünk. Mi kaviccsal borított termőföldes talajra helyeztük. Ehhez a gyártó mellékelt 2 sátorkaróhoz hasonlító leszúrót, amellyel a földbe lehet rögzíteni, de ez mellett tartozéka a csomagnak csavar és tipli a betonba való rögzítéséhez.
  • Anyag: a lámpabúra erős műanyag, a váza pedig robosztus fémcső. Meglepődtünk, mert nem az a hajszálvékony kóranyag, amit a kiskínai előszeretettel használ az egy szezonos szolár lámpáknál.
  • Működés: a termék automata kapcsol sötétedésre, mint minden napelemes cucc. A fénye nem kimondottan erős, mégis kellő fényt bocsát ki, ahhoz, hogy kitűnő útjelző fény legyen a járda mentén. A búra kialakításának köszönhetően elegendő fény jut a talajig, hogy ki rajzolja a járda sziluettjét.
  • Világítási órák: éjfél után néztünk rá utoljára és még teljes fényerővel világított.

  Napelemes kandeláber este világít

  Értékelés: Kiváló ár/érték arányú napelemes lámpa, bár idén sokat drágult. A tavalyi ár sokkal barátságosabb volt, de még így is remek alternatívát nyújt, ha azt nézzük, hogy nem kell kábeleznünk és szerelőt hívnunk a telepítéshez.

   

  1. Süllyeszthető napelemes lámpa teszt

  Napelemes tappancs lámpa 4 db-os

  Az egyik legnagyobb darabszámban eladott termékünk a napelemes tappancs lámpa, ami igaz, hogy leszúrható, de mivel lapos kialakítású és a föld felszínétől nem emelkedik ki, ezért süllyeszthető napelemes világításokhoz soroltuk. A termék dobozában 4 db lábnyom található, melyek össze vannak kötve, illetve egy szolár egység.

  • Összeszerelés: igazából nem igényel összeszerelést. Leszúrjuk a földbe, bekapcsoljuk, örülünk, ennyi.
  • Anyaga: műanyag ház, fehér búra, ami a tappancsokat formázza. Nem a bóvli piaci anyag, hanem erősebb kivitelű, tartós lámpának tűnik. 3-5 évet gond nélkül ki kell bírnia.
  • Működés: kellemes csalódást jelentetett számunkra ez a lámpa. Azt hittük, hogy a képeken feltüntetett képek fel vannak photoshoppolva, azért olyan erős a fénye. Bekapcsolás után megdöbbenve néztük, hogy komoly fénye van, annak ellenére, hogy melegfehéren világít és igazából hangulatlámpaként szolgál. Simán lehet használni növények mellett, csodásan megvilágítja alulról a kisebb tujákat, buxusokat.
  • Világítási órák: Szintén éjfél után néztünk rá utoljára és még teljes fényerővel világított.

  Napelemes tappancs lámpa este világít

  Értékelés: abszolút pozitív csalódás, ezzel a lámpával nem lehet melléfogni. Aranyos forma, remek fényerő, környezetbarát megoldás. Mi kell még?

   

  1. Lánghatást imitáló napelemes lámpa teszt

  Grundig napelemes fáklya lámpa

  Több terméket is teszteltünk ebben a kategóriában. Egy nagyméretű 78 cm lángokat imitáló napelemes lámpát a Grundig márkától, illetve két kisebb, egy 48 cm, illetve egy 34 cm-es fémvázas, marokkói mintás lánghatású lámpatestet. A tesztből kiemelnénk a nagy Grundig lámpát. Ezt a terméket is dobozban értékesítjük.

  • Összeszerelés: a lámpa összeszerelése csupán néhány pillanat alatt sikerült. a leszúrója elég masszív és hosszú, hogy a nagy méret ellenére stabilan álljon a talajban.
  • Anyag: a lámpabúra prémium műanyagból készült, összesen 72 LED biztosítja az élethű láng lobogó hatását. A kapcsolója is rendben van
  • Működés: Ez a szolár is automata kapcsol sötétedéskor. A látvány magáért beszél. Szuper hangulatos és egy valódi égő fáklyához hasonló fényerőt tud biztosítani, ami bőven elég ahhoz, hogy a környezetében lévő tárgyakon is látszódjon a nem mindennapi lobogó láng effekt.
  • Világítási órák: természetesen éjfél után néztünk rá utoljára és még teljes fényerővel világított, nem volt nyoma annak, hogy merült volna a beépített akkumulátor

  Grundig napelemes lángokat imitáló lámpa este világít

  Értékelés: A márka hozza az elvárásokat. A prémium anyagok beépítése, a megnövelt LED szám és az extra fényerő szuper fényessé és hangulatossá teszi a környezetet.

  Napelemes lángokat imitáló lámpa működés közben

  A másik két leszúrható napelemes lámpáról is teszünk fel néhány képet. Ők is bírták a kiképzést. A fémházas, marokkói mintás lámpa elméletileg különleges fényeffekteket rajzol a környező talajra, amit sajnos mi nem tudtunk demonstrálni, mert a sötét, vizes járólap durván elnyelte a fényeket.

  Marokkói mintás, lánghatású szolár lámpa

   

   

  1. Napelemes fali lámpa teszt

  napelemes fali lámpa

  Egy 2 az 1-ben lámpatestet próbáltunk ki. A lámpatesten található egy kapcsoló, melyet kapcsolgatva a hidegfehér és lánghatású világítási módok között választhatunk. Mi az utóbbi funkciót teszteltük, a felmerült nehézségek miatt, amit lentebb részletezünk. A falra szerelhető napelemes lámpa falon való rögzítése egy tipli és egy csavar segítségével történik. Mivel nem akartunk furkálni, ezért ideiglenesen egy kétoldalú ragasztószalaggal rögzítettük a falon. Ez okozta a problémát is, mert a kapcsoló a lámpatest hátulján volt, így mivel fel volt ragasztva, nem tudtuk levenni és átkapcsolni a világítási módot.

  • Összeszerelés: A napelemes lámpa üzemkész állapotban érkezik, csupán a mellékelt dűbelt kell befúrni a falba és ráakasztani a lámpatestet.
  • Anyag: Ez a lámpatest is prémium műanyagból készült, a lámpabúra tejüveg hatású plexivel van borítva. Átlagos, nem kiemelkedő minőségről árulkodik az anyaghasználat
  • Működés: Hamar bekapcsolt a többi lámpához képest, mert eresz alá helyeztük így sötétedéskor kevesebb fény jutott a cellákra, így hamarabb kapcsolt a sötétedés érzékelő. Szuper hangulatos lámpa, 180°-os világítással. Simán el tudjuk képzelni a bejárati ajtó mellé két oldalra felszerelve.
  • Világítási órák: A többi lámpához hasonlóan éjfél után csekkoltuk és ez is teljes fényerővel világított, nem volt nyoma annak, hogy merült volna a beépített akkumulátor.

  Falra szerelhető napelemes lámpa működés közben

  Értékelés: Az első, semleges benyomást követően, a bekapcsolás után kellemes csalódást okozott. A viktoriánus forma és a lobogó láng effekt miatt inkább klasszikus, vagy Vintage stílusú környezetbe ajánljuk.

   

  1. Napelemes kerti figura teszt

  Napelemes kerti törpe figura

  Egy népszerű kerti törpét választottunk, hogy megnézzük miként használhatók a kültéri napelemes figurák. A kerti törpe egy átlagos méretű, kb. 25 cm magas dísz, mely elég nagy ahhoz, hogy feltűnést keltsen, mégsem tolakodóan nagy méretű. A termék dobozban érkezik, egy lámpát tart a kezében, mely sötétedés után hidegfehéren világit.

  • Összeszerelés: ez a termék kvázi használatra kész állapotban érkezik. A hátulján lévő kapcsolót „ON” állásra állítva megkezdődik a töltés és a működés.
  • Anyag: a termék polirezin anyagból készült, ami tulajdonképpen a műgyanta egyik fajtája. Előnye, hogy hőmérséklet és időjárásálló és festhető anyag. Ez a termék ugyan UV álló festéssel készült, de a tapasztalat alapján a polyrezin figurákat néhány évente ajánlott újra festeni, mert bármennyire is jó minőségű festéssel van kezelve, néhány év alatt megfakul.
  • Működés: naplemente után a sötétedés Érzékelő felkapcsolja a lámpát És a törpe kezében lévő lámpás hideg fehér színben világítani kezd. A lámpás fénye lágyan megvilágítja a törpe arcát és a ruháit megfelelő hangulatvilágítással szolgál ahhoz, hogy könnyedén feldobhassuk vele a virágoskertünket.
  • Világítási órák: a teszt végén, ami röviddel éjfél után fejeződött be a lámpa maximális fényerővel világít ott tehát több mint 4 h-n keresztül tette a dolgát. 

  Napelemes kerti törpe működés közben

  Értékelés: ez a napelemes kerti figura tökéletes választás lehet a kerti törpék szerelmesei számára. Az ára ugyan nem alacsony, de cserében jópofa kerti díszt is kapunk a hangulatvilágítás mellé.

   

  1. Színváltós napelemes lámpa teszt

  Színváltó napelemes lámpa működés közben

  Az elmúlt évek során már számtalan színváltós napelemes lámpával találkozhattatok kínálatunkban éppen ezért egy idén újfajta színváltó világítást teszteltünk a lámpatest. A megszokott formától eltérően egy vaskos és tömzsi lámpatesten rendelkezik, valamint egy Gomba formájú felső résszel. Ennek a színváltó Szolár lámpának a különlegessége, hogy a lámpatestben kettő LED dióda is található, így működés közben két féle színárnyalattal ragyogja be a kertet.

  • Működés: A termék csomagolás nélkül érkezik. A lámpa tetején lévő gomba formát lekapcsolva találjuk a bekapcsológombot, amit bekapcsolva a termék készenáll a használatra. Sötétedés után a termék meglepően nagy fényerővel világít a lámpatesthez és a hasonló színváltó napelemes világítássokhoz képest, ami a dupla fényforrásnak is köszönhető. A színárnyalatok rendben vannak kontrasztban gazdag és élénk színárnyalatok gazdagíthatják kertünket a lámpa használatával. Fontos megemlíteni, hogy a termék használható le szúróval és leszúró nélkül is, akár asztali lámpaként.
  • Anyag: a termék anyaga átlátszó fehér műanyag. A terméket a teszt során véletlenül elejtettem, de kibírta az esést, ezért azt tudjuk mondani, hogy a törésállóságával sincs nagyobb probléma.
  • Világítási időtartam: termék a teszt idő alatt Fényerősség csökkenés nélkül működött egész végig.

  Értékelés: a termék alacsony ára ellenére nagy fényerővel és élénk színekkel gazdagíthatja a kültéri tereket. A cserélhető akkumulátornak köszönhetően Pedig a termék sok éven keresztül díszítheti kertünket. ezt a lámpát akár a karácsonyi időszakban is el tudjuk képzelni a kültéri telek díszítésére.

   

  1. A Napelemes virág lámpa tesztje

  Napelemes hortenzi virág lámpa

  A teszt alanyunk ezúttal egy hortenzia formájú napelemes virág lámpa volt. A termék lila színű, de elérhető rózsaszínben is. Különlegessége, hogy a virágszirmokra rögzített mikroledek világítanak, szám szerint 20 db apró, de annál fényesebb LED.

  • Üzembe helyezés és a működés. A virág két részben érkezik melyet pillanatok alatt egymásba lehet csavarni és a leszúrást követően használatba is vehetjük. Sötétedéskor automata kapcsol el is. Meglepően nagy felületet képes hangulatosan megvilágítani lilás színű árnyalattal. A megjelenése igen exkluzív, ritka az ilyen részletesen kidolgozott napelemes termék.
  • Anyaghasználat: a lámpa és a virágszirmok is fémből készültek, zománcozott festéssel. A pontheggesztések jó minőségűek, látszik, hogy igényes, prémium gyártótól származnak.
  • Világítási idő: a teszt alatt hozta a többi lámpa által produkált világítási időt, a teljesítmény csökkenése nélkül.

  Napelemes virág lámpa működés közben

  Értékelés: a lámpa fogyasztói ára magasabb az átlagnál, ami a felhasznált anyagok és kiváló minőségű alkatrészek miatt van. Ezt a lámpát a vastagabb pénztárcájúaknak rétegnek tervezték, ami visszaköszön az exkluzivitáson és a teljesítményen is.

   

  1. Leszúrható napelemes lámpák tesztje

  Napelemes leszúrható lámpa működés közben

  Kétféle klasszikus leszúrható napelemes lámpát teszteltünk, melyek az olcsóbb kategóriába tartoznak és rendkívül nagy darabszámban értékesítünk belőlük. Ezért kimondottan kíváncsiak voltunk, hogy az olcsóság-e az oka, illetve mekkora élményt tud hozzátenni egy olcsó, párszázas leszúrható napelemes lámpa a kerti hangulathoz. A tesztben kiemelném a műanyag házas, színes tulipán formára hasonlító kerti lámpát. Ennek a tulajdonságait be is mutatjuk.

  • Beüzemelés: A lámpa végtelenül egyszerű kialakítású, ami ennek az árkategóriában jellemző, mégis találunk rajta kapcsolót, ami a mai nyersanyag árakat figyelembe véve meglepő, de mindenképp plusz pont. A termék csomagolás nélkül, displayben érkezik.
  • Anyaghasználat. A termék olcsósága alapján azt feltételezhetnénk, hogy ez egynyári termék, de nem! A színek élénkek, a tesztelt lámpa zöld színe kifejezetten elegáns és minőségének hat.
  • Világítási órák: a teszt alatt végig világított.

  Napelemes inox leszúrható kerti lámpa

  Értékelés. A teszt egyik nagy meglepetése! Az olcsósága ellenére brutálisan nagy fényerőt produkált a hasonló kategóriás termékekhez mérve, ami még a zöld színű lámpatestet is átvilágította. Ár érték arányban szerintünk az egyik legjobb választás lehet annak, aki kedvező árú, de mégis látványos napelemes világítással színesítené a kertjét.

   

  1. Napelemes Reflektor teszt

  Napelemes mozgásérzékelős reflektor

  A Deconline.hu kínálatában a számtalan napelemes világítás között jónéhány napelemes reflektor is helyet kap. A termék kiválasztása nehéz volt, hiszen ebből a termékből is számtalan kivitel és forma létezik különböző teljesítménnyel. A választásunk egy 4 LED paneles fényvetőre esett, amely paneljeinek világítását egyenként 2 nagy fényerejű COB LED világít meg. A termék különlegessége, hogy a vízszintesen elhelyezett LED panelek egyenként, külön szögben állíthatók, így akár a sarokra szerelve két különböző irányba is tudjuk állítani a fény irányát. Azt mondhatjuk, hogy a fények kb. 280°-ban állíthatók, mely egyedülálló megvilágítási lehetőséget nyújt.

  • Beüzemelés: A termék dobozban érkezik, a szolár panel külön rögzíthető a reflektortól akár 2 méter távolságban is, de közvetlenül a fényvetőre is tehetjük a napelemes egységet. A termék beüzémelése egyszerű, a mellékelt rögzítő tiplik segítségével szinte bármilyen függőleges felületre rögzíthető. A lámpa 3 üzemmódban tud működni, amit a mellékelt távirányítóval tudunk kapcsolni: tud folyamatosan erős fényt kibocsátani. A másik funkció mozgás esetén bekapcsol és teljes fényerővel világít. A harmadik világítási mód pedig folyamatos csökkentett fényerőjű világítás, mely mozgás esetén teljes fényerőre kapcsol.
  • Anyaghasználat: A terméket elég jó minőségű anyagokból készült. Az egyes panelek állításakor nem hajiik, hanem határozottan tartja a lámpatestet. Fontos a megfelelő rögzítés a falon, mert ha határozott mozdulattal szeretnénk forgatni a megfelelő irányban, akkor ajánlott a lámpát fixen tartani.
  • Világítási órák: a teszt alatt végig világított.

  Értékelés: Szuper fényerőjű lámpa, 4-5 méteres körzetben nagy fényerővel világítja meg a környezetet, a fénye kb. 7-8 méterre halványan, de elvilágít. Kiváló alternatíva annak, aki nem akar hálózati reflektort szerelni, a plusz szolgáltatások, mint pl. a mozgásérzékelő és a forgatható LED panelek, valamint a háromféle világítási mód pedig rendkívül praktikussá és széles körben felhasználhatóvá teszi. A fényereje a gyártó adatai alapján 800 lm.