max-height: 28px; max-height: 28px;  A GLS és Packeta mellett már Foxpost automatába is kérheted rendelésed! 

Kosár
Összesen:
0 Ft
 • Tavaszi dekoráció
 • Kerti dekoráció
 • Napelemes lámpa
 • Karácsonyi dekoráció
 • Dekorációs kellékek
 • Ajándéktárgy
 • Dekoráció
 • Szabadidő, Hobby
 • Otthon
 • Háztartási gép
 • Egészség, szépség
 • PC, Laptop, Mobil
 • TV-szórakozás
 • Termékek
  Karácsonyi ötletek és inspirációk

  Így rögzítsd egyszerűen a fényfüzért az ablakra

  2022.06.08 08:40
  Így rögzítsd egyszerűen a fényfüzért az ablakra

  Te is jártál már úgy, hogy szeretted volna fényfüzérrel feldíszíteni az ablakot, de nem akartad összefúrni vagy ragaszttgatni a nyílászárókat, vagy a falat, homlokzatot? A kültéri világítással való ablak díszítés legnagyobb problémáját a fényfüzérek okozzák, hiszen a legtöbbször csak szezonálisan pl. karácsonykor használjuk és nem szeretnénk, ha utána ott maradna a nyoma. Mutatunk néhány egyszerű tippet, amivel esztétikusan, gyorsan és egyszerűen rögzítheted az égősort nem csak az ablakra, hanem bármilyen sima felületre.

  Fényfüzér rögzítése ablakra

  Amikor közeledik az adventi, karácsonyi időszak, egyre többünkben felmerül a kérdés, miként is rögzítsük tartósan otthonunk egyik ékes díszét a kedvenc kültéri fényfüzért az ablakainkra. Bizonyára sokan jártunk már úgy, hogy a nehezen feszerelt fényeink egyik pillanatról a másikra a földön landoltak, roszabb esetben sérültek, eltörtek, használhatatlanná váltak, ami idegeskedést, mérgelődést szült. Ez az időszak nem szabad, hogy erről szóljon!
  Ezért pár praktikát, ötletet osztunk meg veletek, hogy gyorsan és egyszerűen, feszültség nélkül felvarázsolhasd az égősorokat az ablakokra és büszkén szemlélhesd szeretteid körében munkád gyümölcsét és pompáját.

  Kültéri fényfüzér rögzítés ablakra

  Első és legfontosabb lépés, hogy csak és kizárólag kültéri, sérülésmentes fényfüzéreket használjatok a balesetek elkerülése érdekében, hiszen a nem megfelelő világítás használata emberek és állatok életét is egyaránt veszelyeztetik!

  https://deconline.hu/karacsonyi-vilagitas

  Fa vagy műanyag ablak?

  Két lehetőség állhat fenn: fa vagy műanyag nyílászárónk van-e? Mindkét ablak típushoz való rögzítéshez létezik gyors, egyszerű és tartós megoldás.

  Kültéri fényfüzér felszerelése ablakra

  Fényfüzér rögzítése fa ablakra

  Kezdjük a jól bevált fa nyílászárókkal. A fa nyílászárók kényesek ezért nehezebb dolgunk van a fények felrögzítésével, mint a műanyag ablak esetén. Az új, lakkozott, sima felületű fa ablakok tokjára könnyedén fel tudjuk rögzíteni a kültéri fényeket tapadókorongos kampók segítségével.

  tapadókorong fényfüzér rögzítéshez

  A régebbi vastagabb felületkezeléssel rendelkező ablakra nem ajánljk a öntapadós vagy tapadókorongos akasztókat, mert fenn áll a lehetőség, hogy tapadásuk minősége gyenge lesz. Ezért az öregebb fa ablakoknál érdemesebb a csavaros megoldást választanunk stabilitása miatt, amitől sokan óckodnak, hisz meg kell fúrnunk a felületet. Ne aggódj, mert nem fog látszódni a furat, mert ha olyan akasztót választunk ami tartósságán túl esztétikus is akkor arra tavaszi, nyári, őszi dekorációt is felhelyezhetünk a későbbiek folyamán és eszétikusan el tudjuk takarni.

  Választhatunk facsavarral rögzíthető vagy önmagában betekerhető csavaros kampót is.

  Ez a megoldás annyira stabil, hogy csak az ablak négy sarkába kell felhelyeznünk rögzítőpontjainkat, hisz a fényfüzérünk ezekhez rögzítve, kissé megfeszítve stabilan fog állni, nincs az a szél vagy kis házi állat, aki a kitalált helyéről elmozdítaná művünket. Pláne ha vékony gyorskötözővel is rögzítjük a találkozási pontokon fényfüzérünket a rögzítő elemekhez.

  Amennyiben a szezon után szeretnénk a kampót eltávolítani és eltüntetni a nyomát, ebben az esetben a furatokat kitölthetjük a megfelelő fagittel és utánna egy kis csiszolópapírral lecsiszohatjuk, bár ezt nem ajánljuk mert következő évben új lyukakat kell fúrni. Egyszerűbb megoldás, ha eltakarjuk egy csavartakaró kupakkal, amit bármelyik barkácsáruházban beszerezhetsz a megfelelő színben, így ha újra díszítenénk az ablakot, akkor a kupakokat levéve a kampókat csak vissza kell csavarni és már tehetjük is rá a fényfüzért.

  Fényfüzér rögzítése műanyag ablakra

  Ha műanyag ablakra szeretnéd felszerelni a kültéri égősorokat akkor ebben az esetben is érdemes a fixen rögzített megoldást választanunk az előzőkben említett fa nyílászáróknál alkalmazott módszerrel, de itt csak a csavaros megoldás kivitelezhető (önmetsző csavarral). A csavaros kampó műanyag ablaknál nem alkalmazható, mert nem stabil! Ehelyett több lehetőségünk is nyílik a fényfüzér műanyaghoz történő rögzítés fúrás nélküli kivitelezésére.

  Kültéri fényfüzér rögzítése műanyag ablakra fúrás nélkül

  Ha nem vagy biztos magadban, hogy esztétikusan fúrd bele a csavarokat az ablakban, akkor is van néhány egyszerű megoldás, hogy felfüggeszd rá a kültéri fénysorokat. Nézz szét kellékeink között melyekkek könnyedén rögzítheted a kültéri fényfüzért. lIlyen például a tapadókorongos akasztó, de ezt is inkább belső térben történő rögzítésre ajánlanám vékonyabb, könnyebb beltéri fényfüzérekhez, mert a kültéri hőingadozás miatt a tappancs elveszítheti tapadó képességét. Ha mindenképpen tapadókorongos megoldással szeretnéd rögzíteni a fényeket, akkor ajánljuk a klipszes tapadókorongot, amivel extra vákuumot hozhatunk létre és kültéren is eredményesen használhatjuk.

  Kültéri fényfüzér rögzítése műanyag ablakra

  Kültéren inkább a hasonló kialakítású, ragasztóval ellátott öntapadós akasztókat ajánljuk, ha nem szeretnénk mégsem fixen rögzített egész éves akasztókat ablakainkra. Ezeket a ragasztós hátoldalú akasztókat érdemes minden téli szezon után levenni, az ablakra tapadt raasztó maradékokat pedig letisztítani, ragasztóeltávolító spray-el amit kínálatunkban is megtalálsz. Ha fenn hagyjuk a kamptókat az ablakon és egy idő után magától esik le, csúnya nyomot hagy maga után a műanyag felületen.

  Természetesen ennél az ablaktípusnál is célszerű a fényfüzért gyorskötözővel pluszban megerősíteni az ablakhoz.

  +1 Tipp ha fényfüzérrel díszíted az ablakot

  Az eddigiekben említett módszerekkel az ablakpárkányt is könnyen feldíszítheted karácsonyi díszekkel, masnikkal, kis diótörőkkel, kültéri fényfüzérekkel szépen feldíszített girlandot is rögzíthetünk, emelve ezzel a karácsonyi díszítés összhangját. Reméljük ezzel a pár sorral hatékonyabbá és egyszerűbbé tehetjuk számodra a fények rögzítését az ablakra és sok kis bakitól megkímélünk benneteket!