Kosár
Összesen:
0 Ft
 • Tavaszi dekoráció
 • Kerti dekoráció
 • Napelemes lámpa
 • Karácsonyi dekoráció
 • Dekorációs kellékek
 • Ajándéktárgy
 • Dekoráció
 • Szabadidő, Hobby
 • Otthon
 • Háztartási gép
 • Egészség, szépség
 • PC, Laptop, Mobil
 • TV-szórakozás
 • Termékek
  Tech

  Inhalátor teszt

  2019.04.23 16:25
  Inhalátor teszt

  Leteszteltük az egyik legnépszerűbb inhalátort ami a piacon van. Vajon miért olyan népszerű ez az olcsó árkategóriás inhaláló készülék? Egyáltalán jó valamire? Az inhalátor teszt megmutatja, hogy jó választás-e az Esperanza inhalátor....

  Bevezető

  Mielőtt egyből az inhalátor tesztelésére térünk, elmondjuk neked, hogy miért fontos az inhalátor használata. Mire való, és milyen betegségek kezelésére használható az inhaláló készülék.

  Inhalátor teszt: Mi is tulajdonképpen az inhalátor?

  Az inhalátor egy elektromos készülék ami egy nagynyomású levegőt előállító kompresszorból és egy porlasztó részből áll. A magasnyomású levegő segítségével az inhalátor a folyékony gyógyszereket és oldatokat porlasztja apró részecskékre. Ezek az apró részecskék belélegezve gyorsan és könnyen jutnak el a légutakhoz, és azonnal elkezdenek felszívódni. Az inhalátorral az orvos által felírt gyógyszereket célzottan tudjuk eljuttatni a tüdőbe és a légutakba. Az inhalátoros terápia az egyik leghatásosabb kezelési eljárás egyes légúti megbetegedések esetén.

  Inhalátor tesztünk segít megérteni azt is, hogy milyen betegségek kezelésére alkalmas az inhalátor.

  Az inhalátor a légúti megbetegedések kezelésére alkalmas. Kisgyermekeknél az egyre gyakrabban kialakuló croup (magyarul krupp) kezelésére, megelőzésére előszeretettel ajánlják az orvosok.

  Az inhalátor legnagyobb előnye, hogy a gyógyszer közvetlenül a légutakba jut, és a szájon át szedhető gyógyszerekkel szemben azonnal elkezd felszívódni.

  A tesztünkben nem akarunk bonyolultabb orvoslásba bocsátkozni, szinte minden kisgyermekes szülő hallot már róla. Egyben megállapothatunk, hogy minden (nem csak) kisgyerekes családba a Nurophenhez hasonlóan alapvető segítség. Most pedig lássuk az inhalátor tesztet.

  1. Inhalátor teszt: Kicsomagolás

  Az inhalátor csomagolása vidám dobozban

   

  A gyártó egy kompakt, színes dobozban szálltja az inhalátort, és sérülés ellen a préselt papír formaöntött távtartók gondoskodnak. Ez azért is is előnyös, mert a későbbi tárolás során is visszahelyezhetjük az eredeti csomagolásába a készüléket. 

  Már az inhalátor teszt elején is szembetűnik, hogy az egyes darabok kiváló minőségű nem gagyi anyagokból vannak gyártva. Az egyes részek kiválóan illeszkednek egymáshoz, az inhalátor kompresszor tapintása műanyagos, de robosztus és kellemes tapintású. A biztos fogást elősegíti az inhalátor hátoldalán kialakított mélyedés, ahol biztonságosan meg tudjuk fogni.

   

  Inhalátor teszt: az inhalátor kompresszora

   

  2. Inhalátor teszt: A csomag tartalma

  A csomagban tartalma: az inhalátor főegysége a kompresszor, egy átlátszó műanyag cső, a porlasztó rész, egy szipka, egy felnőtt és egy gyerekmaszk. Magyar nyelvű használati útmutató nincs a dobozban, viszont cégünk kérésre szívesen mellékeli azt. 

   

  3. Összeszerelés

  Az inhalátor teszt elején egy kicsit kétségbe voltunk esve, hogy mennyire lehet bonyolult az inhalátor üzembe helyezése. Próbáltuk figyelembe venni, hogy szükség esetén, akár éjszaka mennyi idő lehet az összeszerelése, hiszen ez nagyon fontos szempont. Ha a beteg személy vagy gyermek az éjjel folyamán kell inhaláljon, akkor számunkra elvárás, hogy minél gyorsabban üzembe lehessen helyezni  az inhalátort.

   

  Inhalátor teszt: Az inhalátor csövét ide kell csatlakoztatni

   

  Meglepetésünkre, a használati útmutató nélkül kb 1 perc alatt üzemkész állapotba helyeztük az inhalátort. Az inhalátor összeszerelése nagyon egyszerű: A sziikon cső egyik végét bedugjuk az inhalátor főegységébe, a másikat pedig a porlasztó részbe. A porlasztóhoz pedig tetszés szerint lehet csatlakoztatni közvetlenül a szipkát, illetve a gyerek és felnőtt maszkot. 

   

  Így néz ki az inhalátor összeszerelve

  4. A gyógyszer és az oldat betöltése

  Az inhalátor teszt következő lépése a porlasztandó folyadék betöltése. A porlasztót egyszerű csavaró mozdulattal felnyitjuk, és a az aljába (ahol a kék tölcsér alakú rész van) egyszerúen beleöntjük a kívánt mennyiséget. Majd mehet vissza a teteje. Mi Salvus vízzel használtuk, de a gyóyszertárban lehet kapni kimondottal inhalátorba való sóoldatot. 100ml sóoldat 200 - 300 forint között kapható.

  Figyelem! Az inhalátor porlasztójában lévő tölcsérszerű porlasztót nem illdomos elhagyni, mert ez nélkül az inhalátor nem fog tudni porlasztani.

   

  5. Használat közben

  Az inhalátor teszt alatt a szipkát és a felnőtt maszkot teszteltük. Az inhalációs idő kb 5-15 perc a beleöntött oldat mennyiségétől függöen. 

   

  Inhalátor teszt: az inhalátor bekapcsológombja

   

  Az inhalátor bekapcsolása után jellegzetes, viszont nem túl hangos kompresszor hang csendül fel, majd pár másodperc után megjelenik a szipkából kiáramló, már porlasztott oldat. A szilikon maszk kényelmes, átlag 10-15 perces használat alatt is kényelmes marad. Már az inhalátor bekapcsolása után 1-2 perccel éreztem, hogy a légutak kezdenek tisztulni. Ez valóban hasznos segítség olyankor, amikor szó szerint köpni, nyelni nem tudunk, annyira tele vannak a légutak, egy nátha következtében.

   

  6. Használat után

  Miután az inhalátor az összes oldatot elporlasztotta, kikapcsoltuk. A készülék háza langyos, nyoma sincsen a megterhelésnek, vagy a túlmelegedésnek. Az egyes részeket szétszedtük, és ecetes vízbe áztattuk. Ezt bármilyen fertőtlenítő oldattal meg tudjuk tenni. Fontos, hogy az inhalátort minden használat után öblytsük ki, illetve naponta fertőtlenítő tisztítást végezzünk az egyes alkatrészeken. Az inthalátor tesztje a gyakorlatban ezzel véget is ért.

   

  7. A hasonló inhalátorok

  Az inhalátor tesztben csak ezt az inhalátort próbáltuk ki, de az Esperanza kínálatában további két inhalátor is megtalálható: A Kitty és a Zephyr. Ezek az inhalátorok tulajdonképpen csak alakjukban különböznek egymástól. A három inhalátor műszaki paraméterei megegyeznek, ezért nem is tarottuk  indokoltnak a többi inhalátor tesztjét. Egyedül talán a Zephyr nevű inhalátor tud többet annyival, hogy az inhalátor házán található tároló, ahol az egyes részeket tárolni tudjuk.

   

  Inhalátor teszt: Esperanza inhalátorok

   

  8. Összegzés

  Az inhalátor teszt során azt kaptunk amit vártunk. Egy olyan inhalátort, ami nem tud többet, mint megbízhatóan porlasztani a gyógyszereket. De mit is várhatnánk még egy inhalátortól? Egy kiváló ár/érték arányú inhalátort tesztelhettünk, ami több éve bevált és népszerű konstrukció. Gyorsan összeszerelhető, stabil, nem túl hangos, megbízható készülék. Az inhaláló készülék tesztelése során nem volt hiányérzetünk, és teljesen őszintén szólva fogalmunk sincsen, hogy mivel tudhatna többet egy drágább gyakran háromszoros áron kapható inhalátor... Valószínűleg ott (is) a márkát kell megfizetni. 

  Az inhalátorra két év garanciát vállal a gyártó, ez azért a márkás társaival szemben is nagy bizalmat kelt. A piacon lévő más inhalátorok álatalában csak egy év garanciával kerülnek forgalomba.

   

  A tesztelt inhalátor technikai specifikációi

  • Hálózati feszültség: 220V, 50 Hz
  • Áramerősség: 0,8A
  • A porlasztó űrtartalma: 10 ml
  • Porlasztott részecske mérete: 0,5 - 10 um
  • Zajszint: <55 dBA
  • Porlasztási kapacitás: 0.4ml/perc
  • Kompresszor néveges teljesítménye: 44 - 55 Psi (300 - 380 KPa / 3 - 3,8 bar)
  • Nyomás működés közben: 8 - 16 Psi (50 - 100 KPa / 0,5 - 1,0 bar)
  • Légszállítás: 12L/perc
  • Üzemi hőmérséklet: 10°C - 40°C (50°F - 104°F)
  • Üzemi páratartalom: 10 - 95% RH
  • Az inhalátor részei: Porlasztó, szilikon cső, felnőtt maszk, gyermek maszk, szipka

   

  Hol vásárolható meg a tesztelt inhalátor?

  Webáruházunk az Esperanza gyártó kiemelt forgalmazója, ezért termékeinket azonnal raktárról szállítjuk. Munkatársaink kiválóan ismerik az általunk forgalmazott inhalátorokat, ezért kérdés esetén keressen bennünket bizalommal.

  Nézze meg inhalátor kínálatunkat itt!