max-height: 28px; max-height: 28px;  A GLS és Packeta mellett már Foxpost automatába is kérheted rendelésed! 

Kosár
Összesen:
0 Ft
 • Tavaszi dekoráció
 • Kerti dekoráció
 • Napelemes lámpa
 • Karácsonyi dekoráció
 • Dekorációs kellékek
 • Ajándéktárgy
 • Dekoráció
 • Szabadidő, Hobby
 • Otthon
 • Háztartási gép
 • Egészség, szépség
 • PC, Laptop, Mobil
 • TV-szórakozás
 • Termékek
  Karácsonyi ötletek és inspirációk

  Kétszámjegyű drágulás várható idén is a karácsonyi dekorációk terén

  2022.04.19 15:19
  Parti István
  Parti István
  Kétszámjegyű drágulás várható idén is a karácsonyi dekorációk terén

  2022 karácsonyán is mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha fel szeretnénk frissíteni a karácsonyi díszeinket.

  Nem csak a legújabb karácsonyi trendeket mutatjuk meg elsőként, hanem elemezzük a piacot és próbáljuk megjósolni, hogy milyen változásokra számíthatunk a következő ünnepi szezonban. 

  A tavalyi karácsonyi szezonban érzékelt 15-20%-os áremelkedést követően tovább növekedhetnek idén a karácsonyi dekorációk beszerzési árai, közölte Parti István a Deconline.hu karácsonyi és szezonális dekorációkat forgalmazó webáruház ügyvezetője. A korábbi drágulási trendeknek megfelelően idén további kétszámjegyű drágulásra számíthatunk a téli szezonban. Tavaly a COVID-19 járvány okozta globális konténerhiány nehezítette – és drágította a szállítási költségeket – a logisztikát, ami hatással volt a termékek eladási árára.

  karácsonyi dekoráció drágulás - karácsonyi jelzőtábla

  Idén a növekvő alapanyagárak, a devizaárfolyam és az üzemanyag világpiaci árának emelkedése miatt további drágulás várható a karácsonyi dekorációk, fényfüzérek, dísztárgyak, karácsonyfadíszek terén.

  Zsebbe nyúlós lesz a karácsony idén is

  A műanyag és a kerámia tőzsdei ára miatt a különböző karácsonyi figurák és dísztárgyak gyártási költségei a 2021-es drágulást követően várhatóan ismét emelkedni fognak. Ezek a gazdasági tényezők pedig azt eredményezik, hogy egyes dekorációs termékeket forgalmazó cégek kevesebbet fognak rendelni belőlük, így akár készlethiány is felléphet ezeknél a termékeknél, hiszen mindenki tart attól, hogy rajta marad a szezonális termék.

  karácsonyi figurák

  A tárolási költségek miatt ezt szeretné elkerülni mindenki, hiszen a termékeket nem gazdaságos tárolni a következő szezonig.

  Hiánycikk lehet a kézzel készült karácsonyfadísz

  Az egyik legnagyobb beszállítónk jelezte, hogy számos kézzel készített karácsonyfadísz gyártásánál lehetnek fennakadások az orosz-ukrán válság miatt. Ezen karácsonyfagömbök túlnyomó része ugyanis Ukrajnában készül. Ebből az következik, hogy a különlegesebb kézzel festett díszek készlethiányosak lesznek.

  Karácsonyfadíszek

  Az országban kevés manufaktúra készít saját kezűleg karácsonyfa gömböket. Amennyiben egyedi, kézzel festett dísszel szeretnénk feldíszíteni a karácsonyfát, érdemes időben leadni a rendelést rá a gyártóknál. 

  Karácsonyi világítás - fényfüzér

  Drágább lehet 2022-ben a fényfüzér is

  A karácsonyi világítások tekintetében is hasonló lehet a tendencia. Az elektronikus alapanyagok, mint például a mikrochip és a vezetékek világpiaci ára is többszörösére növekedett, ami a gyártás költségeit tovább emeli. A fényfüzérek és egyéb elektromos karácsonyi termékek árai is jelentősen növekedhetnek ezáltal.

  Karácsonyi világító figurák

  Gyenge forint = Drága termék

  A karácsonyi dekorációs termékek szinte kivétel nélkül a távolkeletről érkeznek, így a beszerzési áruk a forint gyengülése miatt is tovább növekszik. Az ügyleteket általában dollárban, vagy euróban bonyolítjuk, ezért az éppen aktuális devizaárfolyam fogja meghatározni a termék árát. Ha nincs szerencsénk és az euró felmegy 400 forintra, akkor ez 10% drágulást eredményez a tavalyi 360 környéki euró árfolyamhoz képest.

  Az emelkedő árak miatt megtorpanhat az előző években elért gazdasági növekedés

  Az elmúlt években szemmel láthatóan egyre több pénzt fordított különböző szezonális dekorációkra a lakosság. Ezt a saját szemünkkel több ízben tapasztalhattuk mi is, hiszen évről-évre egyre több kültéri fényfüzérrel feldíszített házat láthattunk, illetve vásárlóink is egyre több pénzt költöttek karácsonyi díszekre.

  Karácsonyi kerámia figurák

  Tavalyi évben cégünk bevétele nőtt ugyan, de a megrendelések számát vizsgálva arra a konklúzióra jutottunk, hogy a karácsony előtti forgalmunk a szállítási költségek és a termékek drágulása végett lett magasabb, nem pedig a megrendelések számának növekedése miatt.  Igaz még nem készítettünk pontos kimutatást a 2022-es tavaszi szezonra, de a húsvét előtti forgalmunk is ezt a tendenciát igazolja.

  2021 utolsó negyedévében több, mint 700.000 egyedi felhasználó látogatta meg online webáruházunkat, illetve tekintette meg karácsonyi termékeinket. Ezzel webáruházunk az egyik leglátogatottabb szezonális dekorációs webáruház Magyarországon.

  © Bendrobe Hungary Kft