Végső készletsöprés MEGNÉZEM

Kosár
Összesen:
0 Ft
 • Szezonzáró végső leárazás
 • Egyedi dekoráció
 • Kerti dekoráció
 • Napelemes lámpa
 • Dekorációs kellékek
 • Ajándéktárgy
 • Dekoráció
 • Szabadidő, Hobby
 • Otthon
 • Háztartási gép
 • Egészség, szépség
 • PC, Laptop, Mobil
 • TV-szórakozás
 • Termékek

  Virágcserép és cserépalátét
  A virágcserép minden idők egyik legkedveltebb kerti dekorációja. Gondoljunk csak bele... már gyermekkorunkat is végig kisérhette, hiszen ha nagyszüleink kertes házban éltek, biztosan volt nekik is egy- egy virágcserép a házuk táján.
  Beültetésük igazán egyszerű, és gondozásukra sem kell különösebb figyelmet fordítani. Mivel ezek a termékek aljukon lyukkal rendelkeznek, ezért a felesleges öntözővíz, vagy csapadék gondtalanul tud távozni, meggátolva ezáltal, hogy a beültett növény pangó vízben álljon. A cserepek alá érdemes cserépalátétet helyezni. Ennek kiválasztásához tundunk a kell a cserép aljának körülbelüli átmérőjét, hogy biztosan a hozzá illő alátétet válasszuk. 

  A virágcserepek új élete
  Az előző időutazásunk után térjünk vissza a jelenbe, és imerjük meg a virágcserepek felhasználásának új útjait!

  Cserépbabák
  Ezekhez a kedves kis cserépbabákhoz nincs másra szükség, csak különböző méretű virágcserepekre, erős madzagra, és festékre. A virágcserepeket még a cserépbaba összeállítása előtt fessük, és díszítsük!
  A cserépbaba feje és teste egy-egy nagyobb virágcserépből kell, hogy álljon, ezeknek legyenek egyforma méretűek. Ezekhez mérten a kezéhez és a lábához válasszuk összesen négy, körülbelül 2 mérettel kisebb virágcserepet.
  A két nagyobb cserepet összeragaszthatjuk, ha szeretnénk, de ragasztás nékül is megállja majd a helyét.
  A karok és lábak rögzítésének két módja van: vagy ragasztóval erősítjük a cserepekhez, vagy a két nagyobb cserépen kétoldalt a kezeknek, és alul a lábaknak előre megfúrjuk a lyukat, ahová a madzagot behelyezzük és csomózással megakadályozzuk, hogy kiessenek a helyükről. Javasoljuk, hogy a fúrást még a virágcserepek festése, díszítése előtt végezzük el!
  Kreatív vásárlóink jóvoltából már számos remekművet láthattunk, és csodálhattunk meg! A cserépbaba nem áll meg egy egyszerű kisfiú-kislány kombinációnál, megalkották már a férj-feleség kivitelt, Minnie egeret, és Olafot is.
  Az ünnepköröknek megfelelően is készítettek már vásárlóink virágcserépből csodákat, akár halloweenre egy mutatós cseréptököt, vagy a téli ünnepekre hóembert, mikulást, de volt aki olyan bátor volt, hogy Grincset is elkészítette!
  Mindenkinek ajánluk, hogy próbálja ki a cserépbaba készítést! Akár egyedül, vagy baráti társasággal, de garantáljuk, hogy a gyerkőcökkel is felejthetetlen élmény lesz!

  Tündérkert virágcserépből
  Ez az egyik olyan dekoráció, ami szívünkhöz talán a legközelebb áll, ha a virágcserépről van szó. 
  Ennek pedig az újrahasznosítás az oka. Egy régi, több darabra tört virágcserepet valaki újragondolta, és csodát alkotott, ami bejárta a világ kreatív közösségét.
  Az alap koncepció nagyon egyszerű, és nem sok mindenre van hozzá szükség, mondhatjuk, hogy java részt otthon is megtalálható dolgokra, így igazán pénzztárcabarát dekorációt készíthetünk!
  Nincs másra szükségünk, mint egy használt, vagy akár már törött virágcserépre, virágföldre, kis méretű kövekre, és egy két miniatűr kiegészítőre, pozsgás vagy sziklakerti növényekre.
  A nem használt virágcserepet próbáljuk meg eltörni úgy, hogy egy nagyobb rész maradjon belőle egyben. Ajánljuk, hogy a törést egy kalapács seígtségével végezzük el és ügyeljünk arra, hogy se bennünk, se környezetünkben ne tegyenek kárt az esetlegesen lepattanó pici cserépdarabok. A nagyobb, egészben maradt cserepet töltsük meg virágfölddel, és a kisebb, különböző méretű cserépdarabokat tetszés szerint helyezzük el, úja és újra feltöltve a réseket virágfölddel, ezzel garantálva a cserép masszív tartását. Ha ezzel készen vagyunk a kisméretű köveket esztétikusan kezdjük el elhelyezni a cserépben, amíg számunkra tetszetős kinézetet nem kap. Ha szeretnénk díszíthetjük pozsgás növényekkel, aloeverával, kisebb örökzöldekkel,sziklakerti növényekkel, attől függően, mekkora a cserepünk. Kisebb fa darabokkal is díszíthetjük, fahánccsal is, ahogy jobban tetszik. Ha szeretnénk kis tündéreket is elhelyezhetünk benne, tündérpadot, tündérlakot, ki mennyire szeretné kicsiny faluvá varázolni ezt az új életet nyert virágcserepet.

  Fűszerkert a lakásban
  Közepes méretű virágcserepeinket bátran ajánljuk kis fűszerkertek, konyhakertek készítéséhez is!
  Dekorboltban is kapható táblafestékkel fessük le a cserepeket és egy táblakréta segítségével írjuk fel rá, hogy mit ülettünk a cserépbe. Bazsalikom, oregánó, vagy kakukkfű? Legyen bármelyik a kedvence, ez a saját készítésű virágcserép biztosan méltó otthona lesz kedvenc fűszernövényének, és nem utolsó sorban egyedivé teheti vele otthonát!